Wedstrijd:FC Twente/Heracles - Pão de Açúcar
Datum:01-06-2008
Tijd:11:00 tot 12:10
Uitslag:1 - 0
Verslag:FC Twente/Heracles heeft de finale om het toernooi van de Otten cup bereikt. De Tukkers versloegen het Braziliaanse Pão de Açúcar met 1-0.

De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang. Beide ploegen leken zich bewust te zijn van de belangen die op het spel stonden. Zo ontstond in de eerste helft een vrij gesloten wedstrijd.

Na rust werd alles anders. FC Twente/Heracles kwam, licht tegen de verhouding in, op een 1-0 voorsprong. Linksbuiten Paddy John was zijn directe belager te snel af, waarna hij een voorzet afleverde. Domingos José de Brito Junior leek hierdoor verrast te zijn, want hij werkte de bal prompt in eigen doel.

De Brazilianen, die toch al een licht overwicht hadden, drongen FC Twente/Heracles steeds verder terug. Dit leidde ook tot enkele mogelijkheden, maar ze wisten deze niet te verzilveren.

Door deze 1-0 overwinning wist FC Twente/Heracles zich te verzekeren van de finale. Wie daarin de tegenstander is, is nog onbekend.