"Hoop te winnen met zo mooi mogelijk voetbal"

Direct na de gewonnen wedstrijd van PSV tegen Tottenham Hotspur FC spraken we met aanvoerder Maikel Verkoelen.

Hoe is het met je?
Moe. Maar blij. Drie puntjes in de eerste wedstrijd, dat is belangrijk.

Wat vond je van de wedstrijd?
We zijn in het begin goed begonnen. Daarna werden we iets minder scherp. Maar we hebben op de goede momenten toegeslagen. We moeten nog leren wat meer rust te houden, de bal in bezit houden. Je ziet dat de jongens kapot zitten, zo’n hoog tempo wordt er gespeeld. We moeten scherp blijven. Je hoeft er maar één tegen te krijgen en dan weet je niet hoe het loopt. Drie punten in de eerste wedstrijd zijn belangrijk.



Hoe heb je vandaag beleefd?
Dit is inmiddels al mijn derde Otten Cup. Ik weet dus al wat ik ervan kan verwachten, wat er rondom gebeurt, het publiek, het tempo. Maar zo kort van te voren, dan beginnen de zenuwen toch te komen. Dat zijn wel gezonde zenuwen. Als het fluitje dan komt, dan ben je alleen nog maar bezig met de wedstrijd. Je probeert er vol voor te gaan om die drie punten te pakken, en dat hebben we ook gedaan gelukkig.

Wat verwacht je van morgen?
Ik hoop de eerste wedstrijd tegen Ajax te winnen. Het hoeft niet per sé met mooi voetbal. Dit is toernooivoetbal, dan gaat het om de drie punten. Ik hoop te winnen met zo mooi mogelijk voetbal.

Je hoopt zeker zondag de beker weer mee naar huis te nemen?
Ja zeker! Dit is een mooi toernooi. Drie jaar geleden eindigden we als zevende, dat is natuurlijk niks. Vorig jaar wonnen we, dat is fantastisch. Vroeger kwam ik al naar dit toernooi. Ik voetbal hier nu al zo’n tien jaar en toen ik nog bij de E-tjes zat, ging ik al kijken. Nu loop je zelf ertussen, dan beleef je het toch anders. Maar dit is een mooi toernooi. Dicht in de buurt, dus familie en vrienden komen allemaal kijken. Het geeft je wel wat extra druk, maar dat is gezonde spanning. Maar het eigen toernooi, dat wil je altijd winnen.

Dit bericht is gepubliceerd op vrijdag 6 augustus 2010 om 20:58 uur

Nederlands English