Nederlands

Carlos Andrade: 'We moeten veel verbeteren'

Red Bull Brasil eindigde dit jaar op de laatste plaats in het toernooi om de Otten Cup. Na de laatste wedstrijd spraken we met Carlos Andrade, directeur van de Red Bull academy.Wat vond je van de Otten Cup dit jaar?

Allereerst wil ik graag de organisatie bedanken voor de uitnodiging. Het is onze vierde keer hier en we zijn hier erg blij mee. Voor ons is het een erg mooie ervaring. We zijn lichtelijk teleurgesteld met onze prestatie, al wisten we dat we jonger zouden zijn dan de meeste andere teams. Het is een goede ervaring voor deze jongens om dit soort wedstrijden te spelen. We gaan nu terug naar Brazilië en we gaan proberen om ons te verbeteren. Hopelijk kunnen we volgend seizoen terugkomen om het beter te doen.

Waar ben je het meest tevreden over?

Ik denk dat we grote stappen hebben gemaakt tussen de eerste en tweede dag; gisteren was een goede dag voor ons. Vandaag hadden we een slechte dag, dus we hebben het verdiend om op de laatste plaats te eindigen. We zijn jonger, maar we kunnen mee met de anderen en hard werken. De droom van de jongens is om in Europa te spelen. Het is goed dat ze nu gezien hebben welke spelers hier spelen en wat ze moeten doen om dit niveau te bereiken. We liggen één of twee stappen achter, dus we moeten veel verbeteren.Wat is het grootste verschil tussen de Braziliaanse en Europese spelers?

Het grootste verschil is het speltype. Hier in Europa gaat alles veel sneller. Dat komt door het gras, de goede velden en de temperatuur. Ook de cultuur, de mentaliteit is anders. We hebben andere toernooien in Europa gespeeld, bijvoorbeeld in Duitsland en Oostenrijk. Ook daar merkten we dat het voetbal hier erg snel en agressief is. In Brazilië gaat het spel wat langzamer. Als de spelers naar Europa willen, moeten ze zich hieraan aanpassen. Anders halen sommigen misschien het hoogste niveau in Brazilië, maar dan lukt het ze niet om het in Europa aan de bak te komen.

Nieuwsbericht