Nederlands

Henriksen: "Het is erg zwaar"

FC Kopenhagen is als 5e geeindigd tijdens deze editie van de Otten Cup. Na hun laatste wedstrijd spraken wij met Ludvig Henriksen, de aanvoerder van het team. Daarnaast hadden we een kort gesprek met Troels Banggaard, de performance-coach.

Ludvig, Jullie zijn als 5e geeindigd op het toernooi. Wat vind je van deze prestatie?

We begonnen met een wedstrijd tegen Barcelona. We verloren met 4-0 maar zij waren ook beter als ons. Misschien had het geen 4-0 hoeven te worden, maar het had ook 6-0 kunnen worden. Het was dus niet zo'n goede wedstrijd van ons. De volgende wedstrijd speelde we tegen PSV. Deze wedstrijd speelden we goed. We misten een strafschop, zodat we deze wedstrijd misschien hadden moeten winnen. Tegen Chivas tenslotte speelden we een uitstekende wedstrijd. We waren erg dominant. Helaas scoorde PSV in hun wedstrijd in de laatste minuut en waren we uitgeschakeld.Wat blijft je het meeste bij van dit toernooi?

We speelden tegen erg goede teams, daar kunnen we veel van leren. Elke wedstrijd moesten we 100% geven anders zouden we worden afgedroogd zoals in de wedstrijd tegen Barcelona.

Hoe was het fysiek om zoveel wedstrijden in drie dagen te spelen

Het was erg zwaar. Ik voel me uitgeput op het moment. Maar dat is zoals het is, het is hetzelfde voor elk team. Ik kan me moeilijk voorstellen hoe het zal zijn voor de ploegen die nu nog een wedstrijd moeten spelen.

PSV Campus de Herdgang is recent verbouwd. Wat vind je van de faciliteiten?

Het is prachtig. Ik ben nog nooit hier geweest, maar wel op andere plaatsen in Nederland. Dit is echter veruit de beste accomodatie waar ik geweest ben.

Na het interview met Henrik spraken we ook nog met Troels Banggaard.Wat vind u van de prestatie van jullie team dit weekend?

We zijn zeer tevreden. Natuurlijk waren we teleurgesteld dat we niet naar de halve finales doorgingen want we waren er zo dicht bij. het was echter een prima overwinning van PSV tegen Barcelona, echter voor ons was het teleurstellend. Vandaag was het belangrijk om het toernooi goed te eindigen. We zijn trots op de jongens en blij dat we hierbij konden zijn. Het is een geweldig toernooi voor ons. Ook de manier zoals alles is georganiseerd. De mensen hier werken zo hard om ons thuis laten voelen. Het was erg mooi.


Nieuwsbericht