PSV wint belangrijke openingswedstrijd
PSV A1 heeft de eerste poulewedstrijd op het toernooi om de Otten Cup met succes afgesloten. Na een moeizame start, herpakte PSV zich goed en wist het dankzij een prachtig doelpunt van Jonathan Reis een 1-0 overwinning te boeken op Sport Club Internacional uit Brazilië.

In de openingsfase van het duel had PSV het meeste balbezit, maar Sport Club Internacional kreeg de betere kansen. De Brazilianen zijn een fysiek sterke ploeg en wisten hun landgenoot Jonathan Reis aardig af te stoppen. Aanvallend kwamen ze er enkele malen gevaarlijk uit, maar Gino Mommers keepte een prima wedstrijd. PSV had in de persoon van Género Zeefuik en Jonathan Reis enkele mogelijkheden, maar hun schoten misten het doel.


Gino Mommers verrichte enkele belangrijke reddingen

Kort na rust krijgt Jonathan Reis de bal op de linkerflank. Na een fantastische individuele actie, waarbij hij zijn tegenstander eenvoudig passeert, schiet hij onberispelijk binnen. PSV gaat behoedzaam om met de voorsprong en neemt de tijd voor spelhervattingen. Toch zijn er nog enkele spannende momentjes voor het doel van PSV, maar de defensie houdt stand. Een indirecte vrije trap van Género Zeefuik wordt geblokt door de muur, die op slechts een paar meter afstand staat. De benauwdheid gaat langzaam ook zijn tol eisen en de spelers hebben het allemaal zwaar. Uiteindelijk fluit de scheidsrechter af en boekt PSV daarmee een belangrijke overwinning in het openingsduel.


Jonathan Reis scoorde een prachtig doelpunt tegen zijn landgenoten

Op dit moment gaat Real Madrid aan de leiding in poule B, PSV volgt op een tweede plek vanwege een iets minder doelsaldo. FC Twente/Heracles gaat aan de leiding in de andere poule.

Opstelling PSV A1:
Gino Mommers, Lemos Fagner (Eelco Horsten), Freek Heerkens, Rens van Eijden, Olivier ter Horst, Jasper Waalkens (Nicky Munz), Rochdi Achenteh, Paul Voss (Ridny Cairo), Género Zeefuik, Jonathan Reis en Romario Sabajo.


Dit bericht is gepubliceerd op vrijdag 1 juni om 21:00 uur.